Frenkie de Jong helpt met assist Barça langs Leganés

31 January 2020

In: Sport
Comments: 0

Vrijdag 31 januari 2020 – FC Barcelona heeft eenvoudig de kwartfinales van de Copa del Rey bereikt. In eigen huis werd CD Leganés met 5-0 verslagen.

Barcelona had het in de vorige ronde nog moeilijk tegen UD Ibiza, dat uitkomt op het derde profniveau. Toen trad een veredelde B-ploeg aan. Frenkie de Jong, die het competitieduel ervoor geschorst was, kreeg toen wel speeltijd.

Donderdagmiddag speelde de ex-Ajacied de hele wedstrijd tegen de nummer 19 van La Liga.

Bij de 3-0 van Lionel Messi gaf De Jong de assist. De middenvelder stuurde vanaf eigen helft met een afgemeten pass Messi weg. De Argentijn, die vlak voor tijd ook de 5-0 maakte schoot na een mooie passeerbeweging via verdediger Rodrigo Tarin de bal binnen. Messi staat nu op 500 overwinningen met FC Barcelona.

Barcelona kwam al in de vierde minuut op voorsprong via Antoine Griezmann, die zijn ploeg tegen Ibiza een afgang bespaarde. Binnen het halfuur kopte de mee opgekomen Clément Lenglet een corner binnen. Na de eerste goal van Messi pikte ook Arthur zijn doelpunt mee.

Aartsrivaal Real Madrid won woensdag met 4-0 bij Real Zaragoza.

-ad.nl-