Internationaal eerbetoon aan Kobe Bryant

27 January 2020

Comments: 0

Maandag 27 januari 2020 – In het eerste NBA-duel na de dood van Kobe Bryant hebben San Antonio Spurs en Toronto Raptors uitgebreid stilgestaan bij het overlijden van de basketballegende. Na een minuut stilte voorafgaand aan de wedstrijd lieten beide teams de schotklok aflopen. Deze staat op 24 seconden en komt overeen met het beroemde rugnummer van Bryant.

Voetballer Neymar heeft zijn tweede doelpunt tegen Lille opgedragen aan de overleden Kobe Bryant. De basketballegende kwam zondagochtend om bij een helikopterongeluk. Na zijn tweede treffer beeldde de Braziliaan ’24’ uit.

IOC-voorzitter: Bryant was een ware olympiër

Thomas Bach, de voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité, heeft in een reactie op diens overlijden Kobe Bryant een ware olympiër genoemd. ,,Hij heeft bovendien door zijn invloed in de sportwereld het leven van heel veel mensen in positieve zin weten te veranderen”, zei de Duitser. Bryant, beroemd geworden als

basketballer van Los Angeles Lakers, werd met de Amerikaanse nationale ploeg olympisch kampioen in Peking 2008 en Londen 2012. Hij overleed gisteren op 41-jarige leeftijd bij een helikoptercrash. Ook na zijn afscheid van de topsport is Bryant enorm betrokken geweest bij de olympische beweging en hij heeft ertoe bijgedragen dat de Olympische Spelen van 2028 in Los Angeles worden gehouden.

NBA-spelers eren Bryant door schotklok van 24 seconden te laten verlopen

Kort na het fatale helikopterongeluk van Kobe Bryant werden er zondag acht duels gespeeld in de NBA. De wedstrijden gingen gewoon door maar er werd wel op bijzondere wijze stilgestaan bij het plotselinge overlijden van de basketballegende.

Bij alle duels werd Bryant geëerd via de twee rugnummers (24 en 8) die hij in zijn lange carrière droeg. Veel wedstrijden begonnen door de schotklok van 24 seconden – de verplichte tijd om in een aanval proberen te scoren – expres te laten verlopen.

Ook lieten ploegen bewust de backcourt-klok van acht seconden (de tijd die ploegen op eigen helft in balbezit mogen zijn) verlopen. De meeste duels begonnen nadat beide ploegen in hun eerste balbezit een van de overtredingen hadden begaan om Bryant te eren.

Bryant overleed op 41-jarige leeftijd. Bij het helikopterongeluk nabij Los Angeles kwamen in totaal negen inzittenden om het leven, onder wie ook Bryants dertienjarige dochter Gianna.

-ad.nl/nu.nl-