Quique Sétien: Zonder Cruijff was ik niet de trainer die ik ben

15 January 2020

Comments: 0

Woensdag 15 jan 2020 – Quique Sétien, de nieuwe trainer van FC Barcelona, is altijd idolaat geweest van Johan Cruijff. In welke lage divisie hij ook coachte, de 61-jarige veteraan uit Santander liet zijn ploegen altijd zo offensief mogelijk voetballen. Eindelijk mag hij zijn filosofie ook aan de absolute top uitdragen.

Hij had het absoluut niet verwacht, zei Quique Sétien vandaag bij zijn presentatie als opvolger van de ontslagen trainer Ernesto Valverde bij FC Barcelona. ,,’s Morgens liep ik nog tussen de koeien in mijn dorp en ’s avonds zat ik hier in Barcelona.”

Hij twijfelde minder dan vijf minuten om het aanbod te accepteren, om na zijn ontslag bij Betis vorig jaar weer aan de slag te gaan. ,,Ik hoopte op een club, dacht aan eentje in moeilijkheden, onderaan de ranglijst. Maar Barça?

Ik heb geen groot cv, geen titels.

Maar ze willen me hebben om mijn filosofie, omdat al mijn elftallen goed spelen,” zei de man uit Cantabrië, een dunbevolkte regio in Noord-West Spanje.

-ad.nl-