China trekt zich vanwege coronavirus terug uit Davis Cup

19 February 2020

Comments: 0

Woensdag 19 februari 2020 – De Chinese tennissers hebben zich vanwege het nieuwe coronavirus teruggetrokken voor de ontmoeting met Roemenië in de Davis Cup.

De landen zouden elkaar begin volgende maand treffen in de Roemeense stad Piatra Neamt, maar door alle restricties in China vanwege het virus kunnen de Aziatische tennissers de reis niet maken. De internationale federatie ITF heeft de afmelding van China geaccepteerd.

Dat betekent dat de Roemeense tennissers zich zonder te spelen hebben geplaatst voor de volgende ronde van de Davis Cup. Ze treffen in september een land dat zich niet weet te plaatsen voor de finaleweek van de Davis Cup in Madrid. Inzet is dan een plek in de kwalificatieronde van volgend jaar.

-ad.nl-