Rinus Haabo schiet S.V. Junior naar koppositie in de Tweede Divisie

14 February 2020

Comments: 0

Vrijdag 14 februari 2020 – Donderdagavond was het de show van Rinus Haabo in het André Kamperveen stadion. De aanvaller van S.V. Junior wist binnen 14 minuten, middels zijn hattrick de achterstand van zijn ploeg om te zetten in winst. S.V. Flora kwam in de 38e minuut op een 1-0 voorsprong nadat Ike Adams een penalty verzilverde.

Na een eerste helft met heel weinig hoogte punten, bracht trainer Hezron Riedewald, Jovan Haabo gelijk na rust in en dat veranderende het spelbeeld compleet. In de 55e minuut, bracht Rinus Haabo ploegen op gelijke hoogte, nadat doelman Shivaro Eva een schot uit een vrije trap tussen zijn benen liet glippen.

In de 65e minuut waren het beide Haabo’s die middels een een-twee achter de verdediging van S.V. Flora kwamen. Rinus maakte geen fout en schoot keihard in.

In de 71 was het wederom Rinus die weer uit een vrije trap nu zijn hattrick compleet maakte. Goalie Shivaro Eva verkeek zich op het schot en het werd 3-1 voor S.V. Junior.

Rinus maakte in de tussen transfer van 2018 de overstap van Ghana (Para sportbond) naar Slee Juniors. Hij scoorde in 1 ronde 16 doelpunten en eindigde als tweede op de topscorers lijst. Dit seizoen werd hij ingelijfd door S .V. Junior en zit Ernesto Djoe van Seaboys (11) op de hielen met 10 doelpunten. Na dit verlies gaf trainer Rodney Oldenstam aan het hoofd koel te blijven houden, want de competitie is nog vrij lang. S.V. Junior staat na 9 wedstrijden op de eerste plaats in de SVB Tweede Divisie met 22 punten.

-Ashwien Harpal-