Emmanuel Adebayor verlengt carrière in Paraguay

13 February 2020

Comments: 0

Donderdag 13 februari 2020 – Wie dacht dat de lange loopbaan van Emmanuel Adebayor er na zijn breuk met het Turkse Kayserispor in december op zou zitten, heeft het mis. De 35-jarige aanvaller uit Togo gaat per direct aan de slag bij de Paraguayaanse topclub Olimpia. Daar treft de oud-spits van onder meer Arsenal, Real Madrid en Monaco zijn voormalige ploeggenoot bij Manchester City, Roque Santa Cruz.
Adebayor werd in 2007 Afrikaans voetballer van het jaar en twee jaar later mengde hij zich bij Arsenal – in zijn derde seizoen in Londen – zelfs in de strijd om de topscorerstitel in de Premier League met 24 treffers. Omdat Arsenal hem niet aan onder meer Barcelona wilde verkopen, ging het echter snel bergafwaarts met Adebayor. In 2011 won hij met Real Madrid nog de Copa del Rey, maar bij Tottenham Hotspur, Crystal Palace, Başakşehir en Kayserispor werd het minder en minder.
Adebayor is nog altijd topscorer aller tijden van Togo met 32 treffers. Hij speelde één WK, dat van 2006 in Duitsland.

-ad.nl-