FC Barcelona-aanwinst tot het einde van het seizoen bij Real Valladolid

2 February 2020

In: Sport
Comments: 0

Zondag 02 februari 2020 – FC Barcelona heeft zich alvast verzekerd van de diensten van Matheus Fernandes Siqueira. De 21-jarige middenvelder uit Brazilië komt per 1 juli over van Palmeiras.

De Catalanen hebben het nieuws vrijdag bekendgemaakt via de officiële kanalen. Matheus heeft in Camp Nou een contract tot medio 2025 ondertekend, met een vastgelegde transfersom van 300 miljoen euro. Met de operatie is tien miljoen euro gemoeid: een basisbedrag van zeven miljoen plus drie miljoen in variabelen, laat de club weten.

De jeugdinternational van Brazilië moet vanaf komende zomer voor meer balans op het middenveld zorgen. Barça noemt zijn nieuwste aanwinst ‘een middenvelder met uitstekende defensieve kwaliteiten’: Matheus staat te boek als een speler die veel ballen verovert en ook beschikt over een sterke voortzetting. Naar alle waarschijnlijkheid zal hij volgend seizoen met Frenkie de Jong en Sergio Busquets moeten concurreren.

-voetbal primeur-