Is sprintsensatie N’ketia Seedo (16) de nieuwe Dafne Schippers?

27 February 2020

In: Sport
Comments: 0

Woensdag 26 februari 2020 – N’ketia Seedo wordt nu al vergeleken met Dafne Schippers na haar indrukwekkende 60 meter afgelopen zaterdag op de NK indoor. Maar de toekomst van het pas 16-jarige toptalent blijft lastig te voorspellen.

Wat goed is komt snel en dat gaat zeker op voor N’ketia Seedo. Met haar winnende tijd zaterdag van 7,24 seconden op de 60 meter snelde ze naar een Nederlands juniorenrecord, maar is ze bovenal ook de op één na snelste sprintster aller tijden onder de 18 jaar. Alleen de Amerikaanse Tamari Davis, ook geboren in 2003, was nog een fractie sneller.

Meteen kwamen de vragen: kan ze net zo goed worden als Dafne Schippers? ,,Ja, dat denk ik wel’’, zei Seedo. Ook zij ziet dat zij als 16-jarige al verder is dan de huidige ster van de atletiek was op deze leeftijd. Extra knap: Seedo hield haar zenuwen in bedwang en versloeg op weg naar haar eerste nationale titel tussen de senioren ervaren loopsters als Naomi Sedney en Nadine Visser.

Dat alles is veelbelovend. Niet voor niets stond ze al langer op de radar en wordt ze nu gebombardeerd tot wonderkind en de nieuwe Dafne Schippers. Een wereldtopper in wording. Rogier Ummels, haar coach op Papendal: ,,Het zou gek zijn om te zeggen dat we daar niet mee bezig zijn. Onze business is streven naar het hoogst haalbare. Maar of het lukt, is de vraag.’’

-ad.nl-