Juventus verstevigt leiding met magere uitzege, Ronaldo scoort in 1000ste duel

23 February 2020

In: Sport
Comments: 0

Zondag 23 februari 2020 – Cristiano Ronaldo heeft zijn duizendste seniorenwedstrijd gevierd met een doelpunt. De 35-jarige Portugees opende namens Juventus de score in de gewonnen uitwedstrijd tegen hekkensluiter SPAL (1-2). Hij was voor de elfde opeenvolgende competitiewedstrijd trefzeker en evenaarde daarmee Gabriel Batistuta (1994 voor Fiorentina) en Fabio Quagliarella (2018-2019 voor Sampdoria).

Matthijs de Ligt moest bij Juventus op de bank beginnen, evenals vorig weekeinde thuis tegen Brescia (2-0). In de 54ste minuut van het duel met SPAL viel de oud-Ajacied in voor aanvoerder Giorgio Chiellini, die na een lange absentie weer helemaal terug is. Zes minuten later zorgde Aaron Ramsey op fraaie wijze voor 0-2 uit een pass van Paulo Dybala. Uit een dubieuze strafschop kwam SPAL nog wel terug tot 1-2, maar de gelijkmaker stond de Italiaanse kampioen niet toe.

Juventus heeft als koploper nu vier punten meer dan Lazio. De nummer twee speelt zondag uit tegen Genoa.

Ronaldo begon zijn fabelachtige carrière op 14 augustus 2002 bij Sporting Portugal in een kwalificatiewedstrijd tegen Internazionale voor de Champions League (0-0). Hij speelde nadien ook voor Manchester United (2003-2009) en Real Madrid (2009-2018).

Ronaldo scoorde in zijn duizend duels niet minder dan 725 keer. Hij bracht in het duel met SPAL zijn totaal in deze competitie op 21 en dat is evenveel als in het hele vorige seizoen in de Serie A. Ronaldo was in Ferrara nog diverse keren dicht bij zijn 22e competitietreffer. Hij was echter wat ongelukkig in de afronding. In de 86e minuut deponeerde de Portugese vedette de bal uit een vrije trap op de lat.

Juventus treedt komende woensdag in de achtste finale van de Champions League aan bij Olympique Lyon.

-ad.nl-