Liverpool bijt zich stuk op Atlético-muur en moet aan de bak

19 February 2020

Comments: 0

Woensdag 19 februari 2020 – Oranje-bondscoach Ronald Koeman houdt vast rekening met een aangepast schema voor Georginio Wijnaldum en Virgil van Dijk, op weg naar het EK. Liverpool kan de finale nog altijd halen, maar moet eerst een 1-0 nederlaag tegen Atlético Madrid zien weg te poetsen.

Voor de wedstrijd waren de cijfers ook pijnlijk. Slechts eenmaal won Atlético in de laatste zeven wedstrijden. In het Spaanse bekertoernooi ging het gruwelijk mis tegen derdeklasser Cultural Leonesa. Dat het een seizoen van transitie zou gaan worden, was al snel duidelijk. Maar zo bescheiden hoefde het ook allemaal niet voor de ploeg die in La Liga al dertien punten achterstand heeft op koploper en stadgenoot Real Madrid.

Maar Simeone had zijn ploeg toch weer eens met het mes tussen de tanden het veld op gestuurd. De Spanjaarden ontregelden het spel van de grote favoriet de Champions League. En de snelle openingstreffer moet hebben aangevoeld als doping. Saúl Niguez zag de bal plotseling voor zijn voeten belanden via Fabinho en de 25-jarige international tikte meteen raak.

En als de middenvelder scoort, zo bleek al 32 wedstrijden, verliest Atlético nooit een wedstrijd, weten ze in Madrid. Liverpool bofte even later dat keeper Alisson Becker redding kon brengen toen Álvaro Morata alleen voor hem verscheen, na een slippertje van Virgil van Dijk. De spits kon ook na rust een mooie kans niet verzilveren in een fase dat Liverpool heerste en Atlético geconcentreerd loerde op de tegenstoot.

Een scenario dat ook op 11 maart zal opduiken tijdens de return op Anfield Road. Het feit dat Liverpool een achterstand moet wegpoetsen volgende maand was al een overwinning op zich voor de vechtmachine van Simeone, die weer even deed denken aan het recente verleden.

-ad.nl-