Real Madrid verliest bij Levante en ziet Hazard wegvallen richting Clásico

23 February 2020

In: Sport
Comments: 0

Zondag 23 februari 2020 – Real Madrid heeft een slechte generale repetitie beleefd voor de Clásico van volgende week. Op bezoek bij middenmoter Levante, dat thuis ook al van FC Barcelona won, ging de recordkampioen uit de hoofdstad met 1-0 onderuit. Daardoor beginnen de Catalanen als koploper aan de topper.

Voor rust kwamen beide ploegen niet tot scoren in het Estadio Ciutat de València. De beste kansen waren zoals te doen verwachten voor de ploeg in het wit, maar zij slaagden er niet in doelman Aitor te kloppen. Die moest reddend optreden bij pogingen van Luka Modric en Karim Benzema, en zag hoe Casemiro een grote kans voorlangs kopte.

Ook na de pauze bleef de openingstreffer nog lang uit. En dan moest Eden Hazard met nog een kwart wedstrijd te gaan ook nog de strijd staken met een blessure. Of het opnieuw de enkel is die opspeelde bij de Belgische vedette is niet bekend. Daarna bleef ook Levante in de winst geloven en dat betaalde zich in de 79ste minuut uit. José Luis Morales werd weggestuurd en knalde met links snoeihard binnen. El Comandante kreeg direct na zijn goal een staande ovatie van het uitverkochte stadion toen hij door trainer Paco Lopez naar de kant werd gehaald. Ondanks verwoede pogingen van Real bleef het bij die ene treffer van de geboren Madrileen.

-ad.nl-