Zeldzame zege basketballers in Turkije

22 February 2020

In: Sport
Comments: 0

Zaterdag 22 februari 2020 – De Nederlandse basketbalploeg is de kwalificatiecyclus voor het EK van 2021 goed begonnen. De ‘Orange Lions’ waren in Ankara het hoger aangeslagen Turkije de baas. In het laatste kwart nam de Nederlandse ploeg afstand van de thuisploeg: 65-72.

Voor Nederland, 44ste op de wereldranglijst, was het de eerste zege op Turkije sinds 1986 en de eerste overwinning in Turkije sinds 1978. Turkije neemt de vijftiende plaats in het mondiale klassement in.

De in Suriname geboren Charlon Kloof was topscorer met 27 punten. In Suriname speelde hij voor Yellow Birds en CLD. In Turkije speelt hij als profbasketballer voor OGM Ormanspor.Ook Yannick Franke (16 punten) en Worthy de Jong (12 punten) haalden de dubbele cijfers bij de bezoekers. Oranje speelde zonder Shane Hammink, die in de aanloop naar het duel met Turkije zijn hand brak.

Voor de nieuwe bondscoach Maurizio Buscaglia was de zege een mooie opsteker. Hij is sinds augustus vorig jaar in functie, als opvolger van Toon van Helfteren.

Nederland speelt maandag in Almere tegen Kroatië. Het vierde land in groep D is Zweden. De eerste drie landen plaatsen zich voor het EK in 2021.

-ad.nl-