Diego Godín haalt hard uit naar Italiaanse autoriteiten

30 March 2020

In: Sport
Comments: 0

Maandag 30 maart 2020 – Diego Godín heeft forse kritiek geleverd op de Italiaanse autoriteiten. De Uruguayaanse verdediger van Internazionale vindt dat de Serie A te laat is stilgelegd.

Godín zat op 8 maart de hele wedstrijd op de bank toen Internazionale van Juventus verloor (0-2). Zijn ploeggenoot Stefan de Vrij speelde wel de hele wedstrijd, net als Matthijs de Ligt van Juventus. Vanwege de uitbraak van het coronavirus werd de topper zonder publiek afgewerkt.

Een paar dagen na de wedstrijd werd bekend dat verdediger Daniele Rugani van Juventus besmet was met het coronavirus. Hij zat net als Godín de hele wedstrijd op de bank. ,,Maar er waren tijdens die wedstrijd misschien ook al andere spelers besmet. En daar kom je dan mee in contact”, vertelt Godín aan de Zuid-Amerikaanse versie van ESPN. ,,We zijn te lang met voetballen doorgegaan en veel te lang blootgesteld aan corona”, vindt Godín. ,,Er werd pas echt ingegrepen toen de selectie van Juventus na de positieve test van Rugani in quarantaine moest. Pas toen werd de competitie stilgelegd.”

Inmiddels zijn ook Paulo Dybala en Blaise Matuidi, allebei van Juventus, positief getest op corona. ,,Het leek niet zo erg. Men dacht dat het vooral een probleem in China was”, zegt Godín. ,,Er werd stukje bij beetje ingegrepen. De overheid nam niet meteen drastische maatregelen.”

-ad.nl-