FC Barcelona negeert spelersraad en verlaagt lonen met 70 procent

27 March 2020

In: Sport
Comments: 0

Vrijdag 27 maart 2020 – FC Barcelona heeft donderdagavond het salaris van alle spelers en staf met 70 procent verlaagd. Dat is tegen de zin van de spelers, die een dergelijk voorstel eerder nog afwezen.

Door de coronacrisis loopt Barcelona veel inkomsten mis. Net als veel andere bedrijven in Spanje maakt de club gebruik van de wettelijke regeling ERTE, waarin bepaald is dat werknemers maximaal zes maanden lang slechts 30 procent van hun salaris krijgen en minder uren werken dan in hun contract staat.

ERTE werd in Spanje ook veel gebruikt tijdens de financiële crisis in 2008.

‘Barça’ gebruikt de regeling voor alle spelers en stafleden van het eerste elftal, Barcelona B, het hoogste jeugdteam, het vrouwenteam, de basketballers, de zaalvoetballers, de handballers, de hockeyers en de rugbyers van de club. Dat houdt in dat ook onder anderen Lionel Messi, Frenkie de Jong, Stefanie van der Gragt en Lieke Martens tijdens de coronacrisis minder salaris krijgen.

-nu.nl-