‘FIFA wil transferperiode verschuiven en contracten automatisch verlengen’.

28 March 2020

In: Sport
Comments: 0

Zaterdag 28 maart 2020 – Wereldvoetbalbond FIFA werkt aan een plan om de transfermarkt voor voetballers pas aan het einde van alle competities open te stellen. Dat meldt persbureau Reuters op basis van een vertrouwelijk rapport dat het heeft ingezien.

De meeste contracten van voetballers lopen nu nog af op 30 juni. De kans is groot dat veel Europese competities, die nu stilliggen wegens het coronavirus, dan nog niet zijn afgewerkt. Veel voetbalclubs komen in grote financiële problemen als de competities niet worden beëindigd. Teams uit de Engelse Premier League lopen dan naar schatting al zo’n 1,1 miljard euro mis. Door de termijn te verschuiven, worden aflopende contracten dan automatisch verlengd totdat alle competities zijn afgelopen.