In april geen sport in Italië, ook trainingen afgelast

30 March 2020

In: Sport
Comments: 0

Maandag 30 maart 2020 – De Italiaanse minister van sport, Vincenzo Spadafora, zal vandaag een voorstel indienen waarin staat dat alle wedstrijden en competities in het hele land tot eind april stil komen te liggen. De huidige lockdown loopt vrijdag af.

Spadafora zegt in de Italiaanse krant La Repubblica dat een herstart van de Serie A op 3 mei onrealistisch is. ,,Ik ga de lockdown ook uitbreiden naar trainingen. Dat was een gebied waar we nog niet hadden ingegrepen, omdat de Olympische Spelen nog op het programma stonden.”

Sommige clubs, waaronder Lazio en Napoli, wilden deze week al weer beginnen met trainen. Spadafora zegt te hopen dat de officials van de Serie A ‘serieus willen veranderen. De grote clubs leven in een bubbel. Ver voorbij hun mogelijkheden met miljoenensalarissen voor de spelers. Ze zullen moeten begrijpen dat niets meer wordt zoals het was voor de crisis.”

Gisteren kondigde Juventus al aan dat de spelers ruim 90 miljoen euro aan salarissen lieten lopen om de club te helpen.

-ad.nl-