Liverpool – Trainer Klopp: ‘Ik moest meteen huilen bij zien van zingend Nederlands zorgpersoneel’

29 March 2020

In: Sport
Comments: 0

Zondag 29 maart 2020 – Toen Liverpool-trainer Jürgen Klopp de beelden voorbij zag komen van het zorgpersoneel in het Rotterdamse Maasstad Ziekenhuis dat elkaar de klassieker You’ll Never Walk Alone toezong, brak hij meteen. ‘Ik moest meteen huilen. Het is ongelooflijk. Maar het laat alles zien: deze mensen werken niet alleen keihard, maar ze doen dat ook met zo’n ongelooflijk goede energie’.
Dat zegt de 52-jarige succestrainer in een lang interview op de website van zijn club. De Duitser zag het vorige week opgenomen filmpje twee dagen geleden voorbij komen. Op de beelden is te zien hoe de zorgmedewerkers van het ziekenhuis elkaar op een wel heel bijzondere manier een hart onder de riem staken: door samen de klassieker You’ll Never Walk Alone te zingen. Door de quarantainemaatregelen werden ze door een deur van elkaar gescheiden, maar dat maakte de sfeer er niet minder om.
,,Het ziekenhuispersoneel is eraan gewend anderen te helpen, maar wij moeten daar ook aan gaan wennen”, zegt Klopp. ,,Normaal gesproken houden we ons met onze eigen problemen bezig. Maar zij helpen dag in dag uit andere mensen. Ze brengen zichzelf daarmee in gevaar, omdat ze zieke en gehandicapte mensen helpen. Ik kan ze dus niet genoeg bewonderen en hun werk waarderen.’’

-ad.nl-