Maand lang alle stadions op slot tijdens competitieduels in Serie A.

5 March 2020

Comments: 0

Bij competitiewedstrijden in de Serie A zijn de komende maand geen toeschouwers aanwezig. De Italiaanse voetbalbond maakte gisteren  bekend dat alle sportevenementen, waaronder dus voetbalwedstrijden, tot aan 3 april achter gesloten deuren worden afgewerkt. Het gaat om de eerstvolgende drie volledige speelrondes in de competitie. Het ingrijpende besluit is het gevolg van de uitbraak van het coronavirus in Italië.

In Europa grijpt het virus in Italië het meest hardhandig om zich heen. Woensdag liep het aantal dodelijke slachtoffers op van 79 naar 107, terwijl er meer dan 3000 besmettingen zijn vastgesteld in het land. De regering heeft besloten om alle scholen en universiteiten tot 15 maart te sluiten en heeft nu ook een decreet afgevaardigd om sportevenementen zonder publiek te laten spelen. Bovendien zijn voetbalclubs volgens het decreet verantwoordelijk voor regelmatige controles bij hun spelers en stafleden op het virus.

De wedstrijd tussen Sampdoria en Hellas Verona lijkt op zaterdag gespeeld te gaan worden, terwijl een dag later de wedstrijden AC Milan – Genoa, Parma – SPAL, Sassuolo – Brescia, Udinese – Fiorentina en Juventus – Inter op de planning staan. Het blijft echter puzzelen om een datum te vinden voor andere wedstrijden die recentelijk werden afgelast als gevolg van het coronavirus, zoals de halvefinalewedstrijden Juventus – AC Milan en Napoli – Inter in de Coppa Italia. Die stonden aanvakelijk voor respectievelijk woensdag- en vandaag  op de rol.

–  Voetbalzone.nl-