Man United laat niets heel van AZ-beul LASK

13 March 2020

Comments: 0

Vrijdag 13 maart 2020 – Manchester United is er donderdagmiddag wél in geslaagd om in de Europa League te winnen van LASK Linz, iets wat AZ en PSV eerder niet lukte. The Red Devils deden dat zelfs met groot machtsvertoon. In de overige heenwedstrijden in de achtste finales die er werden afgewerkt zorgde FC Basel voor een grote verrassing bij Eintracht Frankfurt, terwijl Istanbul Basaksehir nipt won van FC Kopenhagen.

Dat gold niet voor de wedstrijd tussen LASK Linz en Manchester United, twee ploegen die eerder dit Europese seizoen te maken kregen met AZ. Beide teams speelden gelijk in Nederland (1-1 en 0-0) en wonnen thuis van het elftal van Arne Slot (2-0 en 4-0). De Oostenrijkers (die in de poule ook al vier punten pakten tegen PSV) kwamen dit keer na een halfuurtje op achterstand, omdat Odion Ighalo de bal schitterend binnenramde via de onderkant van de lat: 0-1.

Aan de hand van smaakmaker Bruno Fernandes was Man Utd in het spookachtig lege stadion eigenlijk de hele wedstrijd de betere ploeg, wat in de 58ste minuut resulteerde in de 0-2. Ighalo bezorgde de bal bij vleugelaanvaller Daniel James, die vanaf rechts naar binnen trok en de bal vervolgens in de korte hoek schoot. Niet veel later had het zelfs 0-3 moeten zijn, maar na een heerlijk hakje van Fernandes raakte Ighalo de paal.

In de slotfase werd de score alsnog enorm opgevoerd. Juan Mata rondde koeltjes af na een splijtende pass van Fred, Mason Greenwood schoot in blessuretijd de vierde binnen op aangeven van invaller Tahith Chong, waarna Andreas Pereira de eindstand zelfs op 0-5 bepaalde. Zodoende staan de Engelsen al met anderhalf been in de kwartfinale, terwijl LASK (in de vorige ronde dus verantwoordelijk voor de eliminatie van AZ) zich langzaam zal neerleggen bij uitschakeling.

-ad.nl-