Menzo in China van buitenwereld afgesloten: ‘Het eten zetten ze voor de deur’

29 March 2020

In: Sport
Comments: 0

Zondag 29 maart 2020 – Als een van de laatste buitenlanders is Stanley Menzo (56) China binnengekomen. De oud-doelman is trainer bij Beijing Guoan maar voordat hij weer het veld op mag, zit hij eerst twee weken in eenzame opsluiting.
Vanaf vandaag komt geen buitenlander China meer in, uit vrees voor een tweede corona-uitbraak. In zijn hotelkamer in Sjanghai verneemt Stanley Menzo het nieuws. Zelf is hij na een paar weken in Nederland net op tijd terug om als trainer van het beloftenteam van Beijing Guoan straks weer aan het werk te kunnen. Tenminste, als hij dat na twee weken van afzondering mag.
,, In China zijn we aan regels gebonden en die veranderen ze hier dagelijks, ook om controle te houden”, zegt Menzo. De komende twee weken komt hij zijn hotelkamer niet af. Dat is geen vrijblijvend advies, buiten kijkt bewaking daar op toe. ,,Niemand komt er nog in of uit. Al vanaf het moment dat we uit het vliegtuig kwamen, zijn we apart gezet. Dat geldt voor iedereen uit het buitenland.’’
Het zorgde voor een reis van een etmaal. Normaal vliegt Menzo in negen uur van Amsterdam naar Peking. ,,Nu was het een hele onderneming”, zegt de oud-speler van Ajax. En dan is hij nog niet eens op zijn eindbestemming. Van Schiphol ging het naar Osaka (Japan), daarvandaan naar Sjanghai. Een binnenlandse vlucht naar Peking is nu ondenkbaar.

-ad.nl-