NBA – baas Silver: ‘Spelers worden gek van periode zonder wedstrijden’

19 March 2020

In: Sport
Comments: 0

Donderdag 19 maart 2020 – NBA-baas Adam Silver merkt dat de basketballers veel moeite hebben met deze periode zonder wedstrijden. De Amerikaanse basketbalcompetitie ligt, net als veel andere sportevenementen in de wereld, voorlopig stil vanwege de uitbraak van het coronavirus.

“Ik heb veel contact met de spelers. We zijn amper een week onderweg, maar ze worden langzaam gek. Ze zijn erop gebrand om te spelen en het tegen elkaar op te nemen”, zegt Silver donderdag in gesprek met ESPN.

De NBA besloot het seizoen vorige week stil te leggen nadat Rudy Gobert van Utah Jazz vlak voor de uitwedstrijd tegen Oklahoma City Thunder positief testte op het COVID-19-virus. Gobert, die eerder nog de spot had gedreven met het virus, is inmiddels niet meer de enige basketballer die besmet is.

Ook onder anderen tienvoudig All-Star Kevin Durant, drie van zijn ploeggenoten bij Brooklyn Nets, Detroit Pistons-speler Christian Wood en Donovan Mitchell (Utah Jazz) hebben het coronavirus onder de leden.

-nu.nl-