Ook Servië en Kroatië willen uitstel Olympische Spelen

23 March 2020

In: Sport
Comments: 0

Maandag 23 maart 2020 – De roep om uitstel van de Olympische Spelen wordt steeds luider. De nationale olympische comité’s van Servië en Kroatië zeiden zondag ook dat ze het niet juist vinden het evenement komende zomer door te laten gaan.

Japan heeft veel middelen geïnvesteerd in de Olympische Spelen en natuurlijk zijn zij er heilig van overtuigd dat de Spelen door moeten gaan. Maar dat tart het gezonde verstand. We kunnen daar niet achter blijven staan. Mensenlevens komen op de eerste plaats”, zegt Vanja Udovicic, voorzitter van het comité van Servië.

Zlatko Matesa, voorzitter van het Kroatische olympische comité, zegt dat het “onmogelijk” is om de Spelen nu door te laten gaan. “Niemand wil dat de Spelen worden uitgesteld, maar ik denk dat we in de buurt komen van een dergelijk scenario, omdat het de enige optie lijkt te zijn. Sport is in heel Europa gestopt en niemand weet wanneer het zal worden hervat.” Matesa pleit voor uitstel van een aantal maanden.

-ad.nl-