Ook spelers van Borussia Dortmund leveren deel van salaris in

25 March 2020

In: Sport
Comments: 0

Woensdag 25 maart 2020 – Ook de spelers van Borussia Dortmund laten zich van hun goede kant zien tijdens de coronacrisis. De selectie levert een deel van het salaris in zodat de overige werknemers van de club niet hoeven te vrezen voor hun baan.

De leden van de technische staf en de directie sluiten zich aan bij de spelers. Dortmund heeft in totaal 850 werknemers in dienst, maar die hoeven door deze actie nu niet te worden ontslagen.

Dortmund doet geen mededelingen over het bedrag, maar volgens Bild gaat het bij het spelen van wedstrijden zonder publiek om een vermindering van 10 procent. Als er helemaal niet wordt gevoetbald, gaat het om 20 procent.

“Borussia Dortmund zal in totaal tientallen miljoenen besparen. Het zal ‘BVB’ helpen om een van de grootste werkgevers van de stad Dortmund te blijven gedurende de coronacrisis”, valt er te lezen in een verklaring op de eigen website.

-nu.nl-