Rummenigge: Bundesliga desnoods in september uitspelen

31 March 2020

In: Sport
Comments: 0

Dinsdag 31 maart 2020 – Het huidige voetbalseizoen in de Bundesliga moet hoe dan ook worden uitgespeeld, desnoods in september. Dat zegt Karl-Heinz Rummenigge, topman van de Duitse kampioen Bayern München. ,,De competitie nu afbreken is geen optie.” Evenals elders in Europa ligt de sport in het land al wekenlang stil als gevolg van de coronacrisis.

Hij noemt het afmaken van het seizoen in sportief en economisch opzicht van groot belang. ,,We hebben de inkomsten heel hard nodig. En we willen natuurlijk ook dat de prijzen op een eerlijke manier worden verdeeld. Als het om niet anders kan, dan beginnen we desnoods pas in de wintermaanden aan het volgende seizoen.”

Bayern maakt dit seizoen nog kans op drie prijzen, de landstitel, de nationale beker en de Champions League.

Bayern behoort tot de rijkste clubs ter wereld maar ook de Rekordmeister voelt de gevolgen van de coronacrisis. ,,Ook voor Bayern zullen er zware tijden volgen als er lang niet wordt gevoetbald”, bevestigt Rummenigge. ,,We zijn misschien kapitaalkrachtiger dan andere Bundesligaclubs maar ook wij wachten af wat er op de transfermarkt zal gebeuren. Alles is onduidelijk zolang het coronaspook onder ons vertoeft.”

-ad.nl-