Tévez zoent Maradona en bezorgt Boca titel op laatste speeldag

9 March 2020

Comments: 0

Maandag 09 maart 2020 – Carlos Tévez heeft zijn club Boca Juniors de 34ste landstitel bezorgd op de laatste speeldag van de Argentijnse Superliga. Boca Juniors won met 1-0 van Gimnasia La Plata en dat was genoeg na het 1-1 gelijkspel van River Plate tegen Atlético Tucuman.

Recordkampioen en stadsgenoot River Plate stond voorafgaand aan de laatste speelronde nog op de eerste plaats, met één punt voorsprong op Boca Juniors. Door het gelijkspel van de aartsrivaal was de 1-0 zege van Boca voldoende. Tévez schoot de bal twintig minuten voor tijd van net buiten het strafschopgebied binnen na een snelle aanval.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd de coach van Gimnasia, Diego Armando Maradona, feestelijk onthaald in La Bombonera, het stadion van Boca Juniors. Maradona speelde twee periodes voor de club uit Buenos Aires en is daar nog steeds enorm populair. Hij werd door Tévez zelfs vol op zijn mond gezoend.

-ad.nl-