Twee spelers LA Lakers besmet, NBA vraagt teams trainingscentra te sluiten

20 March 2020

Comments: 0

Vrijdag 20 maart 2020 – Los Angeles Lakers heeft donderdagavond bekendgemaakt dat twee spelers zijn besmet met het coronavirus. Ondertussen heeft de NBA teams met klem verzocht om alle trainingsfaciliteiten te sluiten.

Onlangs werd bekend dat vier spelers van de Brooklyn Nets – onder wie ster Kevin Durant – positief waren getest op het COVID-19-virus. De Lakers speelden op 10 maart nog tegen die ploeg en daarom werd de zestienvoudig NBA-kampioen aangeraden om alle spelers te testen.

Twee spelers blijken besmet en zijn inmiddels in isolatie geplaatst. Ze staan onder toezicht van medici. Het is niet bekend om wie het gaat. De rest van het team van sterspeler LeBron James moet uit voorzorg thuis in quarantaine gaan.

Eerder op donderdag had de NBA al een memo naar alle teams gestuurd met de dringende mededeling om alle trainingsfaciliteiten te sluiten. Spelers wordt daarnaast aangeraden om thuis te blijven en alleen op pad te gaan als dat echt nodig is.

Sinds afgelopen maandag mochten er nog individuele trainingssessies worden gehouden in die trainingscentra, maar dat is nu dus verboden. Dit betekent dat alle spelers thuis aan hun conditie moeten werken.

Het NBA-seizoen werd vorige week gestaakt, nadat Rudy Gobert van Utah Jazz positief was getest op het coronavirus. In heel de Verenigde Staten zijn inmiddels ruim veertienduizend mensen besmet met het COVID-19-virus.

-nu.nl-