UEFA vergadert woensdag met nationale voetbalbonden over speelkalender

31 March 2020

In: Sport
Comments: 0

Dinsdag 31 maart 2020 – De UEFA vergadert woensdag via een videoverbinding weer met vertegenwoordigers van de 55 aangesloten landen. De nationale bonden krijgen dan onder meer de bevindingen te horen van de werkgroepen die onlangs werden opgericht, om te bekijken wat de wereldwijde coronacrisis voor gevolgen heeft voor de speeldagenkalender.

Bijna twee weken geleden besloot de UEFA, in samenspraak met de bonden en vertegenwoordigers van de Europese clubs en competities, om het EK van komende zomer te verplaatsen naar volgend jaar. Zo ontstaat er ruimte om de nationale competities uit te spelen.

Het seizoen loopt officieel tot 30 juni. De kans is echter groot dat de Europese competities dan nog niet zijn afgerond. De Engelse krant The Times oppert dat de competities waarschijnlijk tot in augustus afgerond kunnen worden en dat het volgende seizoen korter wordt.

-ad.nl-