Xavi tipt Barcelona: ‘Ze hebben nog een topaanvaller nodig: Neymar, Gnabry of Sancho’

30 March 2020

In: Sport
Comments: 0

Maandag 30 maart 2020 – De Spaanse oud-voetballer Xavi Hernández wil graag ooit terugkeren bij FC Barcelona als trainer, maar heeft daarbij geen haast. De 40-jarige Catalaan had in januari al de kans om bij ‘zijn’ club aan de slag te gaan, toen Ernesto Valverde werd ontslagen. Xavi wilde echter niet tussentijds instappen.

Xavi is nu in Qatar trainer van Al Sadd, de club waar hij van 2015 tot 2019 ook nog voetbalde. Ook bondscoach Ronald Koeman werd in januari gepolst door Barcelona om Valverde op te volgen. Koeman wil echter eerst met Oranje meedoen aan het EK, dat onlangs werd verplaatst van komende zomer naar volgend jaar. FC Barcelona kwam uiteindelijk uit bij de ervaren, maar in het buitenland vrij onbekende Quique Setién. Hij ondertekende een contract tot medio 2022 in Camp Nou.

Volgens Xavi heeft Barcelona genoeg kwaliteit in de ploeg om prijzen te pakken. ,,Met keeper Ter Stegen, linksback Jordi Alba, centrumverdediger Gerard Piqué en verdedigende middenvelder Sergio Busquets hebben ze spelers in huis die op hun positie de beste ter wereld zijn. En Lionel Messi is de beste voetballer ter wereld. Spelers als Suárez, Frenkie de Jong en Arthur zijn voetballers waar Barcelona nog jaren mee vooruit kan. De basis is erg goed”, aldus Xavi. ,,Ze hebben nog een

topaanvaller nodig, een type als Neymar, al weet ik niet of hij nu in de groep zou passen. Denk dan aan Jadon Sancho of Serge Gnabry.”

-ad.nl-