Barcelona doet aangifte tegen voormalig vicevoorzitter

14 April 2020

In: Sport
Comments: 0

Dinsdag 14 april 2020 – FC Barcelona heeft juridische stappen ondernomen tegen Emili Rousaud, een van de zes onlangs opgestapte bestuursleden. Rousaud, die vicevoorzitter was, suggereerde in diverse interviews dat de Spaanse topclub zich schuldig heeft gemaakt aan corruptie. Een vooraanstaande medewerker zou zichzelf bovendien op illegale wijze hebben verrijkt.

Barcelona nam eind vorige week in een verklaring op de website al afstand van die aantijgingen en dreigde met juridische actie. Maandag, tijdens een vergadering van het nieuwe bestuur, besloot de clubleiding aangifte te doen tegen Rousaud wegens smaad en laster.

Het bestuur sprak van ernstige en ongefundeerde beschuldigingen. ,,Dit kunnen we niet tolereren. Het bezorgt het imago van onze organisatie veel schade. We doen aangifte tegen hem om de eer van de club en van ons personeel te verdedigen.”

De zes opgestapte bestuursleden hadden er geen vertrouwen meer in dat voorzitter Josep Maria Bartomeu de consequenties van de coronacrisis op de juiste manier aanpakt. De club van onder anderen Frenkie de Jong en Lionel Messi zag een groot deel van de inkomsten wegvallen en liet de voetballers uit de selectie daarom 70 procent van hun salaris tijdelijk inleveren.

De vertrokken bestuurders zijn ook niet te spreken over het inhuren van een bedrijf dat bijhoudt wat er op de sociale media over Barcelona verschijnt. Volgens Rousaud zou de club daar 1 miljoen euro voor hebben betaald, terwijl de kosten slechts 100.000 euro zouden zijn. ,,Iemand heeft dus met het geld zitten sjoemelen”, zei de vicevoorzitter op de Catalaanse radio. Die suggestie moet hij dus nu voor de rechter gaan toelichten.

-ad.nl-