Heung-min Son gaat dienstplicht in Zuid-Korea vervullen

7 April 2020

In: Sport
Comments: 0

Dinsdag 07 april 2020 – Heung-min Son gaat van de maand in Zuid-Korea zijn militaire dienstplicht vervullen. Tottenham Hotspur verwacht de aanvaller in mei weer terug in Londen.

De 27-jarige Son keerde eind maart terug in zijn thuisland, waar hij momenteel in quarantaine zit. De medische staf van Spurs heeft regelmatig contact met de aanvaller, die half februari een arm brak. Son heeft inmiddels een operatie ondergaan.

De Premier League heeft aangekondigd dat het seizoen alleen zal worden afgemaakt als het ‘veilig en gepast is om dat te doen’. Omdat de competitie stil ligt, is Son dus nog in Zuid-Korea. Daarom wilde hij direct zijn dienstplicht vervullen. Zuid-Korea kent een dienstplicht van 21 tot 24 maanden, maar omdat Son met de nationale ploeg in 2018 het goud won op de Aziatische Spelen werd hij daarvan gevrijwaard. Wel moet hij nog voor een periode van vier weken onder de wapenen.

-ad.nl-