Italiaanse gezondheidsorganisatie negatief over hervatting Serie A

14 April 2020

In: Sport
Comments: 0

Dinsdag 14 april 2020 – Specialisten van het nationale gezondheidsinstituut van Italië zijn geen voorstander van het hervatten van het huidige Serie A-seizoen binnen twee maanden. Volgens de organisatie zijn de risico’s van het coronavirus nog te groot om verder te gaan met wedstrijden.

De Italiaanse voetbalbond, de organisatie achter de Serie A en de minister van sport hebben overeenstemming bereikt over het afmaken van het huidige seizoen zodra het veilig is. Het zou wellicht al mogelijk zijn om de trainingen te hervatten aan het einde van de huidige lockdownfase, die tot 3 mei duurt.

Volgens Giovanni Rezza, directeur van het virusdepartement van het gezondheidsinstituut, wordt te hard van stapel gelopen. De specialist zegt tegen verschillende media: ‘Voetbal is een contactsport, dus er is dan altijd een risico dat iets overgedragen wordt. Het lijkt me dat het allemaal te vroeg komt, we zitten al bijna in mei. Als ik technisch advies moet geven dan zou dat geen positief advies zijn. Ik denk dat de andere afdelingen het met me eens zijn. Daarna is het aan de politiek.’

-ad.nl-