Italiaanse minister van Sport verwacht niet dat Serie A afgerond wordt

30 April 2020

In: Sport
Comments: 0

Donderdag 30 april 2020 – Vincenzo Spadafora, de Italiaanse minister van Sport, acht de kans klein dat het seizoen in de Serie A nog afgemaakt kan worden. Zondag werd juist bekend dat de clubs op 4 mei weer individuele trainingen mogen houden na een strenge lockdown van twee maanden.

“Het wordt steeds lastiger om de Serie A uit te gaan spelen”, zei Spadafora woensdag op de Italiaanse tv-zender LA7. “Als ik voorzitter van een club was, dan zou ik me gaan focussen op volgend seizoen.”

Vorige week dinsdag spraken de twintig clubs in de Serie A nog unaniem de hoop uit het seizoen te kunnen voltooien. Er zijn voor de meeste clubs nog twaalf duels te spelen.

In Nederland en Frankrijk werden de competities onlangs al definitief gestaakt. “Die beslissingen zouden ertoe kunnen leiden dat in ons land ook zo’n besluit genomen wordt. Het zou goed zijn als iedereen in Europa op één lijn zit”, aldus de minister.

-nu.nl-