Mexicaanse voetbalcompetitie vijf jaar op slot

19 April 2020

In: Sport
Comments: 0

Zondag 19 april 2020 – De beste achttien voetbalploegen van Mexico vormen ook de komende vijf jaar de hoogste klasse van het land. De twaalf teams uit de tweede divisie hebben een akkoord getekend dat ze al die tijd afzien van promotie. In ruil daarvoor mogen ze jaarlijks 1 miljoen dollar verdelen.

De hoogste voetbalklasse van Mexico ligt stil, vanwege de uitbraak van het coronavirus. Duidelijk is al dat het voetbal op het tweede niveau dit seizoen niet meer wordt hervat.

Vincent Janssen speelt voor CF Monterrey in de Mexicaanse competitie, die volgens hardnekkige geruchten mogelijk samengaat met de Amerikaanse voetbalcompetitie.De Verenigde Staten, Mexico en Canada hebben samen de organisatie voor het WK voetbal van 2026 in handen gekregen.

-ad.nl-