Real Sociedad keert als eerste La Liga-team terug op het trainingsveld.

12 April 2020

In: Sport
Comments: 0

ZONDAG 12 APRIL 2020-De ‘alarmstatus’ in Spanje duurt nog tot minstens 26 april en de regering heeft de intentie om deze met zeker twee weken te verlengen. Toch gaat Real Sociedad komende week weer trainen.

De Basken zullen aankomende dinsdag (14 april) weer aan de bak gaan en zijn daarmee de eerste La Liga-ploeg die de training hervat. Sociedad kondigt aan dat er in kleine groepjes van twee of drie spelers gewerkt gaat worden, dat er gebruik gemaakt gaat worden van verschillende velden en verschillende kleedkamers en dat alle spelers minstens twee meter van elkaar vandaan moeten blijven. Ook wordt aan alle spelers geadviseerd om zich voor dinsdag te laten testen op het coronavirus.

Eerder deze week zei Javier Tebas, voorzitter van La Liga, dat er pas vanaf 26 april mogelijk weer getraind zou kunnen worden. Real Sociedad ziet het niet zitten om zolang te wachten en neemt nu het voortouw. Er is nog geen datum gepland voor een mogelijke herstart van het La Liga-seizoen. Sociedad staat na 27 speelronden vierde en strijdt om Champions League-voetbal.

– VI.NL-