Spaanse voetbalcompetitie begint niet voor 28 mei

8 April 2020

In: Sport
Comments: 0

Woensdag 08 april 2020 – Een herstart van de Spaanse voetbalcompetitie zal niet eerder dan 28 mei plaatsvinden. Dat zei Javier Tebas, voorzitter van La Liga, in een telefonisch onderhoud met internationale media.

Geen Spaanse club kwam nog in actie sinds Atlético Madrid op 11 maart Liverpool uitschakelde in de Champions League. Volgens Tebas kan er pas vanaf 26 april weer getraind worden, mits de Spaanse regering de maatregelen tegen het coronavirus versoepelt.

,,De meest waarschijnlijke data waarop we de competitie kunnen hervatten zijn 28 mei, 6 juni of 28 juni, daar hebben we samen met de UEFA naar gekeken”, vertelde Tebas. ,,Exacter kunnen we niet zijn, omdat de Spaanse autoriteiten hierin leidend zijn. Pas als er weer getraind kan worden, kunnen we nauwkeurig plannen.”

Tebas schat het verlies van de Spaanse profclubs, als de competitie niet wordt hervat, op 1 miljard euro. “Maar voorlopig maken we die overweging niet”, aldus de Liga-baas. Er zijn in La Liga, de hoogste klasse van het Spaanse voetbal, nog elf speelronden te gaan.

-ad.nl-