Supportersvereniging PSV hoopt op financieel gebaar spelers

16 April 2020

In: Sport
Comments: 0

Donderdag 16 april 2020 – Voorzitter Harrie Timmermans van Supportersvereniging PSV vindt dat spelers van de Eindhovense club op het juiste moment een financieel gebaar moeten maken, als dat nodig is.

De sombere financiële prognoses voor PSV in dit kalenderjaar hebben ook de voorzitter van de grootste supportersvereniging bereikt. Als een van de eersten maakt Harrie Timmermans de geesten alvast rijp voor een scenario dat ook in Nederland steeds realistischer wordt. De spelers- en directiesalarissen bij PSV zijn wat hem betreft geen heilig huisje en kunnen volgens hem best omlaag, als dat nodig is. Met name als ze boven de Balkenende-norm liggen. ,,Er mag in barre tijden zeker een beroep worden gedaan op de solidariteit en loyaliteit van de PSV-supporters”, zo geeft hij aan. ,,Dat moet dan wel gepaard gaan met offers van de grootverdieners. Samen door de crisis”, vindt Timmermans. Lagere spelerssalarissen kunnen ook bij PSV een must worden als het coronavirus voetbal met publiek nog geruime tijd blijft dwarsbomen. Een groot deel van de inkomsten van de club valt dan weg. In totaal kan het in een jaar zomaar om enkele tientallen miljoenen gaan, als het echt tegenzit. ,,Als er op de uitgaven bezuinigd moet worden en die kans lijkt me niet zo klein, dan kan via het draaien aan één knop een enorm effect worden bereikt”, zegt Timmermans.

-ad.nl-