Toch lopen? Marathondirecteur Kadiks: Er is zondag geen marathon, die is op 25 oktober

4 April 2020

In: Sport
Comments: 0

Zaterdag 04 april 2020 –  Na een maandenlange voorbereiding voelen sommige lopers de drang komend weekeinde, wanneer de NN Marathon Rotterdam eigenlijk gehouden zou worden, een lange afstand af te leggen. Marathondirecteur Mario Kadiks raadt grote inspanningen echter ten stelligste af. ,,We zitten in een coronacrisis en daarin is het zeer onverstandig en niet verantwoord om het lichaam zo zwaar te belasten.”

et lopen van een marathon past niet in deze tijd, zegt Mario Kadiks, die in het najaar een nieuwe plek op de kalender vond voor het loopfeest. ,,Er is zondag geen marathon, die is op 25 oktober. Dus het credo is: houd je kruit droog. Extreme inspanningen zijn nu niet handig en zelfs af te raden. Ten tweede moeten we ons allemaal houden aan de richtlijnen van het RIVM. We zitten in een coronacrisis en daarin het gewoon zeer onverstandig en niet verantwoord om het lichaam zo zwaar te belasten.”

De 17.000 startbewijzen voor het uitverkochte jubileum van de NN Marathon Rotterdam blijven geldig. Dat geldt ook voor de ¼ Marathon Rotterdam (eveneens op zondag 25 oktober), de City Run Rotterdam, de NN Kids Runs en de Your Marathon Challenge (op zaterdag 24 oktober). Eerder al riep de organisatie op vooral met het gezonde verstand te trainen en daarbij te letten op de social distancing met de afstand van 1,5 meter.

-ad.nl-