Waarom Trump sport in de VS zo snel mogelijk wil hervatten

10 April 2020

In: Sport
Comments: 0

Vrijdag 10 april 2020 – Sport speelde in de Verenigde Staten een belangrijke rol bij het onderkennen van de ernst van de coronacrisis en de hoop is dat het ook een belangrijke rol kan spelen in de terugkeer naar een meer ‘normaal’ leven. Daarom roept zelfs president Donald Trump op om de grootste competities zo snel mogelijk te hervatten.
Het beeld van een geschokte Dallas Mavericks-eigenaar Mark Cuban die tijdens een wedstrijd van zijn basketbalclub tegen Denver Nuggets op zijn telefoon ziet dat de NBA is stilgelegd, zegt eigenlijk alles.
Als sport ergens onlosmakelijk met de maatschappij verbonden is, dan is het in de VS. Normaal gesproken zou ijshockeycompetitie NHL woensdag begonnen zijn met de play-offs, zou in de NBA het reguliere seizoen bijna afgelopen zijn en zouden de eerste wedstrijden in honkbalcompetitie MLB net gespeeld zijn.
Maar nadat op 11 maart bekend werd dat de Franse basketballer Rudy Gobert van Utah Jazz positief was getest op het coronavirus, legden in rap tempo alle sporten in de VS hun competities stil.
Het zorgde ervoor dat Amerikanen het COVID-19-virus een stuk serieuzer gingen nemen. Maar het betekende ook dat in een land waar je in de lente normaal gesproken elke dag kunt kiezen uit tientallen sportevenementen, er opeens een grote leegte was.
nu.nl-