Afellay over loonkorting: ‘Ernst van de situatie is ons helemaal duidelijk’

2 May 2020

In: Sport
Comments: 0

Zaterdag 02 mei 2020 – De selectie van PSV lijkt bereid om een deel van zijn salaris in te leveren vanwege de coronacrisis. De spelersraad sprak vrijdag voor de tweede keer met de directie van de Eindhovenaren over een mogelijk korting.

“Ook namens mijn collega’s kan ik zeggen dat het een goed, constructief gesprek is geweest”, zegt aanvoerder Ibrahim Afellay op de site van PSV. “De ernst van de situatie is ons helemaal duidelijk. Er is geen twijfel over de noodzaak om goed te kijken welke bijdrage we kunnen leveren.”

Bij verschillende topclubs in Europa hebben spelers een akkoord bereikt over het inleveren van loon vanwege de financiële gevolgen van het coronavirus. In Nederland wordt ook over gepraat, maar er is nog geen overeenstemming bereikt.

De spelersvakbonden VVCS en ProProf willen eventuele kortingen op salarissen van voetballers centraal regelen. De vakbonden hadden donderdag nog een “constructief overleg” met werkgeversorganisatie FBO. Alle partijen spraken af er inhoudelijk niks over te zeggen.

“Die gesprekken respecteren we natuurlijk”, aldus Afellay. “De vakbonden vertegenwoordigen ook ons als spelersgroep en PSV als club. We rekenen erop dat er snel duidelijkheid komt.”

-nu.nl-