Coronavirus raakt Real opnieuw: voormalig vice-president Suárez (76) overleden

6 May 2020

Comments: 0

Woensdag 06 mei 2020 – Amador Suárez, directeur en voormalig vice-president van Real Madrid, is op 76-jarige leeftijd overleden. Het gewezen bestuurslid van De Koninklijke is bezweken aan de gevolgen van het coronavirus.

In een officiële verklaring op de site van de Spaanse recordkampioen wordt medeleven betuigd aan familie, geliefden en vrienden van Suárez. Tussen 2007 en 2009 was hij vice-president van Real Madrid en de Spanjaard was daarnaast sinds 2006 directeur van de club. Daarvoor al was de gewezen vice-voorzitter betrokken bij de club: Real meldt in het statement dat Suárez 33 jaar lang verbonden was aan de Madrilenen.

Real Madrid is hard getroffen door het virus, want eerder overleed ook al oud-voorzitter Lorenzo Sanz op 76-jarige leeftijd aan de ziekte die wereldwijd het

‘normale leven’ heeft stilgelegd. Met Sanz aan het roer won De Koninklijke in 1998 de Champions League door in de Amsterdam ArenA met 1-0 van Juventus te winnen. Clarence Seedorf was in die finale speler van Real.

-voetbalprimeur.nl-