Formule 1 praat met Britse overheid over uitzondering op coronamaatregelen

11 May 2020

Comments: 0

Maandag 11 mei 2020 – De Formule 1 is in gesprek met de Britse overheid, die onlangs enkele verscherpte coronamaatregelen aankondigde. Het is de bedoeling dat er in juli op Silverstone twee Grands Prix zonder publiek worden verreden.

De Britse premier Boris Johnson meldde vorige week dat er in Groot-Brittannië binnenkort een verplichte quarantaine van veertien dagen komt voor reizigers vanuit het buitenland. In tegenstelling tot veel andere Europese landen was die maatregel in het Verenigd Koninkrijk nog niet van kracht.

De verplichte quarantaine zou funest kunnen zijn voor de geplande seizoenstart van de Formule 1. Hoewel nog altijd niet officieel bevestigd, is het de bedoeling dat de eerste races op 5 en 12 juli in Oostenrijk worden verreden. Daarna zouden twee races op Silverstone moeten volgen, op 19 en 26 juli. Al die Grands Prix zullen zonder publiek worden gehouden.

De Formule 1-leiding is in gesprek met de Britse overheid over een mogelijke uitzonderingspositie, zo melden diverse media maandag. Met de strikte maatregelen die de sport zelf neemt, hoopt de Formule 1 dat het mogelijk is om zonder quarantaine naar Engeland te kunnen reizen.

-nu.nl-