Gladbach laat Dost en co kansloos in Frankfurt.

17 May 2020

In: Sport
Comments: 0

ZONDAG 17 MEI 2020-Borussia Mönchengladbach heeft zonder al te veel moeite Eintracht Frankfurt met 1-3 verslagen en blijft zo in het spoor van Bayern München, dat vandaag in actie komt. Bas Dost kreeg geen enkele uitgespeelde kans.
Aanvaller Bas Dost speelde bij de thuisclub zijn honderdste wedstrijd in de Bundesliga. Hij was in 85 competitieduels actief voor VfL Wolfsburg. Bij Eintracht Frankfurt staat Dost nu op 15. Door aanhoudende fysieke problemen miste hij dit seizoen nogal wat wedstrijden.
Dost kreeg voor het duel met Gladbach van trainer Adi Hütter de voorkeur boven André Silva. De Portugees zal waarschijnlijk in de komende duels ook weer een kans krijgen in het basisteam. Silva mocht na de rust al invallen voor Djibril Sow en maakte in de 81ste minuut het doelpunt van de club uit Frankfurt.

Eintracht begon dramatisch aan het thuisduel. Door treffers van Alassane Pléa, na amper 40 seconden, en Marcus Thuram koesterden de bezoekers na 7 minuten al een comfortabele voorsprong. Uit een strafschop tilde Rami Bensebaini in de 73ste minuut de stand naar 0-3.
Dankzij de zege is Gladbach koploper Bayern München op drie punten genaderd.

AD/NL-