Holyfield (57) staat open voor derde gevecht met oude rivaal Tyson

11 May 2020

Comments: 0

Maandag 11 mei 2020 – Oud-bokser Evander Holyfield (57), die begin jaren negentig de onbetwiste wereldkampioen in het zwaargewicht was, staat ervoor open om voor de derde keer te vechten tegen Mike Tyson, deze keer voor een goed doel.

“Ik vraag niemand om iets te doen wat hij niet wil”, zegt Holyfield maandag tegen Sky Sports. “Maar dit zou voor het goede doel zijn. Als we iets kunnen regelen met Tyson dat goed is voor iedereen, dan is het een win-winsituatie.”

De 53-jarige Tyson, die in 1986 op twintigjarige leeftijd als jongste bokser ooit een wereldtitel in het zwaargewicht veroverde, plaatste begin deze maand een video op Instagram waaruit blijkt dat hij weer in training is.

“Ik probeer in vorm te komen en terug te keren in de ring. Ik denk dat ik wat demonstratiegevechten ga doen”, zei Tyson een week eerder in een interview met rapper T.I. op Instagram Live. “Ik wil gevechten van drie of vier rondes doen voor het goede doel.”

De trainingsvideo van ‘Iron Mike’ zorgde voor veel enthousiasme in de bokswereld en is inmiddels al meer dan elf miljoen keer bekeken. Trainer Rafael Cordeiro vertelde aan ESPN dat de in 2005 gestopte Tyson “nog steeds dezelfde snelheid en kracht heeft als gasten van 21, 22 jaar”.

-nu.nl-