Liverpool na twee maanden terug op trainingsveld: ‘Het voelde als de eerste schooldag’

21 May 2020

In: Sport
Comments: 0

Donderdag 21 mei 2020 – Voor het eerst in ruim twee maanden waren de spelers van Liverpool gisteren weer op trainingscomplex Melwood. De terugkeer naar contactloze training voelde aan als een eerste schooldag, zo zei Liverpool-coach Jürgen Klopp. The Reds hopen binnenkort voor het eerst sinds 1990 kampioen van Engeland te worden, maar er zijn nog veel vraagtekens rond de herstart van de Premier League.

De spelers en trainers van Liverpool waren blij dat ze elkaar voor het eerst sinds half maart weer zagen, dat is op de foto’s van vandaag wel af te lezen. Op social media deelde Liverpool vandaag foto’s van de training, waarbij de spelers in kleine groepjes mochten trainen en werden verzocht om afstand tot elkaar te bewaren. Helemaal normaal is het dus nog niet, maar het is een begin richting een mogelijke herstart. Een herstart van de Premier League waarvoor in Engeland veel weerstand is, maar niet bij de fans van Liverpool. ,,Ik werd zelfs eerder dan normaal wakker en realiseerde me toen dat het de eerste dag was dat we weer het veld op mochten”, zegt Klopp op de website van Liverpool. ,,Het voelde als de eerste schooldag. Voor mij was het 46 jaar geleden, maar het gevoel moet vergelijkbaar zijn geweest. Ik kon eindelijk mijn trainingspak aandoen en ook daadwerkelijk gaan trainen.”
De Premier League hoopt in juni te mogen hervatten, met nog 92 wedstrijden te gaan. Liverpool staat 25 punten boven achtervolger Manchester City met nog negen wedstrijden te spelen. De ploeg van Klopp heeft dus nog maar twee zeges nodig om hun eerste Premier League-titel veilig te stellen. Liverpool won dit seizoen liefst 27 van de 29 competitieduels. Er was in oktober alleen een 1-1 gelijkspel bij Manchester United en op 29 februari een pijnlijke 3-0 nederlaag bij laagvlieger Watford, waarmee Arsenal (2003/2004) de enige ongeslagen kampioen van de Premier League blijft.
-ad.nl-