Politie wil dat Liverpool kampioenswedstrijd op neutraal terrein speelt

29 May 2020

Comments: 0

Vrijdag 29 mei 2020 – De Engelse politie wil dat de wedstrijd waarin Liverpool dit seizoen de Premier League-titel kan pakken op neutraal terrein wordt gespeeld. De autoriteiten vrezen dat de supporters van ‘The Reds’ anders voor de nodige chaos zorgen.

Naast het kampioensduel van Liverpool moeten volgens de politie ook Manchester City-Liverpool, Manchester City-Newcastle United, Manchester United-Sheffield United, Newcastle United-Liverpool en Everton-Liverpool niet in het stadion van de thuisclub afgewerkt worden.

“Onze gesprekken met de Premier League gedurende dit hele proces waren positief. De volksgezondheid had daarbij voor beide partijen de hoogste prioriteit”, zegt de adjunct-hoofdcommissaris van de politie van South Yorkshire in een verklaring.

“We hebben een akkoord bereikt dat rekening houdt met de wensen van de fans en tegelijkertijd de politie-inzet minimaliseert. Het merendeel van de resterende wedstrijden zal worden gespeeld zoals gepland, met een klein aantal wedstrijden op neutrale locaties.”

Titel kan Liverpool nauwelijks meer ontgaan

De eerste titel sinds 1990 kan Liverpool nauwelijks meer ontgaan. De ploeg van manager Jürgen Klopp, die dit seizoen slechts één keer verloor in de competitie, gaat ruimschoots aan kop met liefst 25 voorsprong op nummer twee Manchester City, dat nog wel een wedstrijd tegoed heeft.

De Premier League besliste donderdag na overleg met de clubs dat de competitie op 17 juni verdergaat met de inhaalduels Manchester City-Arsenal en Aston Villa-Sheffield United. Er staan daarna nog negen speelrondes op het programma. Alle wedstrijden worden zonder publiek gespeeld.

Behalve de Premier League maakte ook de Serie A donderdag bekend dat het seizoen vanaf volgende maand (20 juni) wordt afgemaakt. La Liga doet dat vanaf 8

juni. De Bundesliga werd twee weken geleden als eerste Europese topcompetitie al hervat sinds de uitbraak van het coronavirus.

-nu.nl-