Rechter stelt KNVB in gelijk: geen promotie Cambuur en De Graafschap

15 May 2020

Comments: 0

Vrijdag 15 mei 2020 – Cambuur en De Graafschap hebben het kort geding dat de clubs hadden aangespannen tegen de KNVB verloren. De voorzieningenrechter van de Rechtbank Midden-Nederland heeft hierover donderdag uitspraak gedaan en de voetbalbond in het gelijk gesteld.

Cambuur en De Graafschap kunnen nog in hoger beroep gaan. Daarnaast bestaat er voor de twee clubs nog de mogelijkheid om aan te sturen op een buitengewone ledenvergadering bij de KNVB.

Cambuur en De Graafschap kunnen nog in hoger beroep gaan. Daarnaast bestaat er voor de twee clubs nog de mogelijkheid om aan te sturen op een buitengewone ledenvergadering bij de KNVB.

„De KNVB stond met de rug tegen de muur en moest een besluit nemen”, concludeerde de voorzieningenrechter. „De bond moest een beslissing nemen en kon niet alle clubs tevreden stellen. Het is heel zuur voor Cambuur en De Graafschap, maar het is niet zo dat ze zich niet aan de reglementen hebben gehouden. De aangevoerde redenen zijn voor mij niet genoeg om het besluit van de KNVB terug te draaien. Het is een hard gelag voor Cambuur en De Graafschap, de KNVB had ook anders kunnen besluiten, maar dat hebben ze niet gedaan”, aldus de rechter.

Hij voelde mee met Cambuur en De Graafschap maar veegde alle argumenten van tafel. „Het is zuur als je zo veel punten voorstaat, maar de KNVB heeft niets fout gedaan”, was zijn conclusie.

-telegraaf.nl-