Sassuolo en Bologna als eerste Serie A-ploegen weer op trainingsveld, Parma volgt

3 May 2020

In: Sport
Comments: 0

Zondag 03 mei 2020 – De Italiaanse voetbalclub Sassuolo hervat maandag de training. Bologna doet dat dinsdag en Parma ergens in de komende week. De clubs laten weten dat spelers de faciliteiten van de club vanaf maandag kunnen gaan gebruiken.

De Serie A werd op 9 maart opgeschort vanwege de uitbraak van het coronavirus. De Italiaanse voetbalbond FIGC en de Serie A willen het seizoen graag uitspelen, maar de Italiaanse regering heeft nog niet bekendgemaakt of het daar toestemming toe geeft. Italië is een van de zwaarst getroffen landen door de coronapandemie.

De overheid heeft teams toestemming gegeven om vanaf 18 mei weer in groepsverband te trainen, maar de regio Emilia-Romagna heeft speciale permissie gegeven aan atleten in teamsporten om trainingen op individuele basis te hervatten vanaf 4 mei. Daarom kunnen de drie clubs maandag beginnen.

,,Spelers mogen vanaf maandag enkel gebruikmaken van de trainingsvelden als zij de richtlijnen van social distancing naleven”, valt te lezen op de website van Sassuolo. ,,Indoor-faciliteiten zoals de kleedkamers, fitnessruimtes en kantoren blijven voorlopig gesloten. De individuele sessies worden van maandag tot en met vrijdag in de ochtend gehouden met zes spelers per uur, waarbij zij telkens drie velden zullen gebruiken. Eén speelhelft voor elke voetballer.” Bij Bologna en Parma gelden soortgelijke voorzorgsmaatregelen.

-ad.nl-