Vechter Souza test dag voor omstreden UFC-evenement positief op COVID-1

10 May 2020

Comments: 0

Zaterdag 09 mei 2020 – Ronaldo ‘Jacaré’ Souza is een dag voor UFC 249 positief getest op het coronavirus. Het veelbesproken evenement in de Amerikaanse staat Florida gaat zaterdagavond (lokale tijd) wel gewoon door.

Naast Souza, die uitkomt in het middengewicht, zijn ook twee van zijn begeleiders besmet met het coronavirus, zo is te lezen op de site van de UFC. Geen van de positief geteste personen vertoonde symptomen van COVID-19.

Souza en zijn twee begeleiders zijn na de positieve testen per direct in isolatie gegaan. De UFC benadrukt dat de veertigjarige Braziliaan zich strikt aan de veiligheidseisen heeft gehouden.

“Souza en zijn team hebben de hele week beschermend materiaal gedragen en afstand van anderen gehouden”, aldus de vechtsportbond. “De drie personen hebben het hotel verlaten en hun gezondheid zal door de UFC in de gaten worden gehouden.”

De UFC keert zaterdag na acht weken inactiviteit terug, in Jacksonville. De MMA-organisatie is de eerste sportbond in de Verenigde Staten die weer evenementen organiseert.

-nu.nl-