Voetbal in België pas mogelijk na 31 juli

7 May 2020

Comments: 0

Donderdag 07 mei 2020 – De Belgische voetbalcompetitie kan voor eind juli niet meer worden afgemaakt. Dat is een gevolg van een van de woensdag door de nationale veiligheidsraad van België aangekondigde vervolgmaatregelen vanwege het coronavirus.

Premier Sophie Wilmès liet weten dat België de regels iets versoepelt, maar sportwedstrijden zijn tot 31 juli verboden. Mogelijk kan in het weekeinde van 1 en 2 augustus nog wel de bekerfinale worden afgewerkt, of de laatste speeldag van het reguliere seizoen.

De huidige competitie, met Club Brugge als koploper, werd begin maart stilgelegd na de 29ste speeldag. De Pro League, de overkoepelende organisatie achter de hoogste voetbalklassen in België, besliste daarop het seizoen niet meer te hervatten. Maar de algemene vergadering waarop dat besluit moet worden bekrachtigd, werd sindsdien verschillende keren uitgesteld in afwachting van meer duidelijkheid vanuit de overheid. Als nieuwe datum is nu 15 mei gepland.

Als de competitie definitief wordt beëindigd, wordt naar verwachting Club Brugge tot kampioen uitgeroepen. Het blijft afwachten hoe de Europese tickets worden verdeeld en of er bijvoorbeeld nog een bekerfinale wordt gespeeld. Ook over promotie en degradatie moet dan worden besloten. De Pro League liet in een korte reactie weten de beslissing van de veiligheidsraad “mee te nemen” in hun werkzaamheden. ,,Het spreekt voor zich dat de Pro League en haar clubs deze beslissing respecteren.”

-ad.nl-