Champions League start op 8 augustus.

16 June 2020

In: Sport
Comments: 0

DINSDAG 16 JUNI 2020-De Europese voetbalbond UEFA hoopt woensdag na de vergadering van het uitvoerend comité bekend te maken dat de Champions League en Europa League in toernooivorm vanaf zaterdag 8 augustus worden uitgespeeld. Het kampioenenbal zou in Lissabon moeten worden afgewerkt en het kleine broertje in Frankfurt en Düsseldorf.
Het ligt in de bedoeling om eerst de overgebleven ontmoetingen in de achtste finales in Portugal en Duitsland af te werken en daarna vanaf de kwartfinales een knock-out-toernooi te spelen in die landen om zo voor eind augustus te komen tot een winnaar van de Champions League en Europa League. Bij alle wedstrijden is geen publiek welkom.
Vooral voor Ajax is het van belang te weten of de winnaar van de CL zich ook direct kwalificeert via de eigen competitie, omdat de Amsterdammers in dat geval direct doorstromen naar de poulefase van de Champions League van volgend seizoen. AZ is als tweede ingeschreven Nederlandse deelnemer aan de CL veroordeeld tot voorrondewedstrijden.
Overigens zal de UEFA deze week officieel het besluit kenbaar willen maken betreffende de verzoeken van AZ en FC Utrecht. De Alkmaarders willen als eerste worden ingeschreven voor de Champions League door de KNVB. Bij het eindigen van de competitie eind april koos de voetbalbond voor Ajax als lijstaanvoerder van de Eredivisie boven AZ, dat Ajax tweemaal versloeg in de Eredivisie.

TELEGRAAF.NL –